Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 796
Dodano: 04.01.2018
Odsłon: 2405
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Zagotować w garnku wodę / bulion, razem z imbirem.
W międzyczasie usmażyć tofu. Na patelni na średnim ogniu podgrzewamy oliwę, gdy jest gorąca doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Na rozgrzanej oliwie smażymy tofu w kostkach, aż nabierze złotego koloru. Należy uważać, tofu bardzo łatwo przywiera do patelni.
Do gotującej wody z imbirem, dodać pastę miso, shitake, warzywa i makaron. Gotować 5-6 minut, aż makaron będzie gotowy.
Doprawić do smaku sosem sriracha, olejem z sezamu.
Przełożyć do miseczek, udekorować dymką i sezamem, natychmiast podawać.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 04 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Cudo...od razu jak przeczytałem zupa z imbirem, to od razu Kortez mnie wszedł na myśl ;) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz