Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kolejny, prosty bulion z Azji. Palce lizać…
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 140
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 271
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 140
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 271
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Zagotować w garnku wodę / bulion, razem z imbirem.
W międzyczasie usmażyć tofu. Na patelni na średnim ogniu podgrzewamy oliwę, gdy jest gorąca doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Na rozgrzanej oliwie smażymy tofu w kostkach, aż nabierze złotego koloru. Należy uważać, tofu bardzo łatwo przywiera do patelni.
Do gotującej wody z imbirem, dodać pastę miso, shitake, warzywa i makaron. Gotować 5-6 minut, aż makaron będzie gotowy.
Doprawić do smaku sosem sriracha, olejem z sezamu.
Przełożyć do miseczek, udekorować dymką i sezamem, natychmiast podawać.