Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kolejny, prosty bulion z Azji. Palce lizać…
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1981
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3178
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1244
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2003
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1981
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3178
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1244
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2003
Składniki
Zagotować w garnku wodę / bulion, razem z imbirem.
W międzyczasie usmażyć tofu. Na patelni na średnim ogniu podgrzewamy oliwę, gdy jest gorąca doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Na rozgrzanej oliwie smażymy tofu w kostkach, aż nabierze złotego koloru. Należy uważać, tofu bardzo łatwo przywiera do patelni.
Do gotującej wody z imbirem, dodać pastę miso, shitake, warzywa i makaron. Gotować 5-6 minut, aż makaron będzie gotowy.
Doprawić do smaku sosem sriracha, olejem z sezamu.
Przełożyć do miseczek, udekorować dymką i sezamem, natychmiast podawać.