Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chińska zupa z kurczakiem to na smaczna, sycąca i rozgrzewajaca potrawa, która może stanowić danie główne lub smakowitą propozycję na goracą kolację. To świetny pomysł na obiad nie tylko dla wielbicieli kuchni azjatyckiej ale także super propozycja na szybkie w przygotowaniu danie jednogarnkowe.
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11322
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 295
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 337
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 62
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 433
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11322
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 295
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 337
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 62
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 433
Składniki
Umytą i oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy w średnią kostkę. Pokrojone mięso przekładamy do miski, następnie do kurczaka dodajemy starty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sos sojowy, wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy i odstawiamy na 15 minut. Umytą i osuszoną kapustę pekińską kroimy na mniejsze kawałki.
Po tym czasie kurczaka przekładamy do dużego garnka z rozgrzanym olejem i podsmażamy około 5 minut, do momentu aż mięso uzyska złoty kolor, od czasu do czasu mieszamy. Do podsmażonego kurczaka wlewamy bulion, garnek przykrywamy pokrywką i całość doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego się wywaru dodajemy mieszankę chińską, wszystko mieszamy i gotujemy pod przykryciem około 8-10 minut, na małym połomieniu. Następnie do zupy dodajemy makaron ryżowy, całość mieszamy i gotujemy około 5 minut, zupę doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem. Na końcu do zupy dodajemy kapustę pekińską i całość gotujemy około 3 minuty. Tak przygotowaną zupę podajemy z posiekanym szczypiorkiem.