Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tym razem. Z niedzielnej zupy powstało coś "ińszego", coś równie smacznego, jak pomidorowa. Bo pomidorówkę UBÓSTWIAM! Jednak pomyślałem o chlebie, "coby" go nie zmarnować. 'Sejw de chleb"! Tak też uczyniłem. Pożywnie, smacznie i bez marnowania produktów. Szczegóły poniżej.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35451
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 364
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 356
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9164
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35451
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 364
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 356
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9164
Składniki
Ziemniaki kroimy w kostkę. Razem z pokrojoną marchewką dodajemy do rosołu. Gotujemy około 15 minut, od momentu zawrzenia. Chleb kroimy w kostkę, czosnek siekamy, zalewamy wodą (na równo z chlebem). Gotujemy przez kwadrans. Studzimy, miksujemy, dodajemy do zupy. Słoninę, boczek i kiełbasę kroimy w kostkę (boczek i kiełbasę w większą). Słoninę wytapiamy, smażymy kiełbasę i boczek. Mięso przekładamy do zupy. Dodajemy czosnek niedźwiedzi. Na pozostałym z wytopienia tłuszczu smażymy posiekaną cebulę. Razem z tłuszczem przekładamy do zupy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.