Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na taką pogodę jak teraz wszelkie chłodniki są idealne. To wersja niecodzienna bo chłodnik z arbuza i melona z salsą z ogórka. Orzeźwiająca, elegancka przystawka
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1790
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1171
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2258
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1790
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1171
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2258
Składniki
Z melona i arbuza wyciągnąć pestki i oba zmiksować na gładkie pure. Doprawić tabasco zgodnie z preferencjami ostrości. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Zrobić salsę: melona, arbuza i ogórek pociąć na drobną kostkę, dodać posiekane zioła, imbir, sok z limonki I oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki. Podawać chłodnik z kilkoma łyżeczkami salsy na wierzchu.