Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na taką pogodę jak teraz wszelkie chłodniki są idealne. To wersja niecodzienna bo chłodnik z arbuza i melona z salsą z ogórka. Orzeźwiająca, elegancka przystawka
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10366
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2999
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2093
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 800
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10366
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2999
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2093
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 800
Składniki
Z melona i arbuza wyciągnąć pestki i oba zmiksować na gładkie pure. Doprawić tabasco zgodnie z preferencjami ostrości. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Zrobić salsę: melona, arbuza i ogórek pociąć na drobną kostkę, dodać posiekane zioła, imbir, sok z limonki I oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki. Podawać chłodnik z kilkoma łyżeczkami salsy na wierzchu.