Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na taką pogodę jak teraz wszelkie chłodniki są idealne. To wersja niecodzienna bo chłodnik z arbuza i melona z salsą z ogórka. Orzeźwiająca, elegancka przystawka
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2548
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 843
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 223
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2548
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 843
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 223
Składniki
Z melona i arbuza wyciągnąć pestki i oba zmiksować na gładkie pure. Doprawić tabasco zgodnie z preferencjami ostrości. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Zrobić salsę: melona, arbuza i ogórek pociąć na drobną kostkę, dodać posiekane zioła, imbir, sok z limonki I oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki. Podawać chłodnik z kilkoma łyżeczkami salsy na wierzchu.