Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na taką pogodę jak teraz wszelkie chłodniki są idealne. To wersja niecodzienna bo chłodnik z arbuza i melona z salsą z ogórka. Orzeźwiająca, elegancka przystawka
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424601
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10583
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336891
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4661
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424601
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10583
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336891
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4661
Składniki
Z melona i arbuza wyciągnąć pestki i oba zmiksować na gładkie pure. Doprawić tabasco zgodnie z preferencjami ostrości. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Zrobić salsę: melona, arbuza i ogórek pociąć na drobną kostkę, dodać posiekane zioła, imbir, sok z limonki I oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki. Podawać chłodnik z kilkoma łyżeczkami salsy na wierzchu.