Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na taką pogodę jak teraz wszelkie chłodniki są idealne. To wersja niecodzienna bo chłodnik z arbuza i melona z salsą z ogórka. Orzeźwiająca, elegancka przystawka
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11919
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1315
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12565
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3736
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11919
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1315
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12565
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3736
Składniki
Z melona i arbuza wyciągnąć pestki i oba zmiksować na gładkie pure. Doprawić tabasco zgodnie z preferencjami ostrości. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Zrobić salsę: melona, arbuza i ogórek pociąć na drobną kostkę, dodać posiekane zioła, imbir, sok z limonki I oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki. Podawać chłodnik z kilkoma łyżeczkami salsy na wierzchu.