Pyszna, niskokaloryczna zupa o wyrazistym czonkowym smaku i aksamitnej konsystencji
Chłodnik czosnkowy z rzodkiewką i jajkiem
Składniki
- Jogurt naturalny
- Czosnek 2 ząbki
- Rzodkiewki 200 g.
- Jajko 2 szt
- Szczypiorek 2 łyżki
- Słonecznik prażony 2 łyżki
- Sól
Składniki
- Jogurt naturalny
- Czosnek 2 ząbki
- Rzodkiewki 200 g.
- Jajko 2 szt
- Szczypiorek 2 łyżki
- Słonecznik prażony 2 łyżki
- Sól

Etapy przygotowania
Tym razem mam dla Was prawdziwą gratkę dla wszystkich fit- maniaków :) W tej wypasionej wersji porcja zupy zawiera 190 kcal/os. Z powodzeniem można ją jednak sprawnie "odchudzić" stwarzając pełnowartościowy, zdrowy posiłek o wartości zaledwie 100 kcal. Trzeba byłoby wówczas jednak zrezegnować z dwóch, dla mnie najsmaczniejszych dodatków( jajka i pestek prażonego słonecznika), proponuję Wam więc spróbowanie najpierw wersji zaproponowanej poniżej :)

Przygotowanie: 1. Gotujemy na półtwardo 2 jajka ( ok. 4-5 minut ) 2. Czosnek posypujemy solą i drobno siekamy. 3. Blendujemy pastę czosnkową z jogurtem naturalnym ok 3- 5 minut ( aż produkt się napowietrzy i powstanie lekka jak piórko pianka ) 4. Na suchej patelni prażymy pestki słonecznika. 5. Kroimy rzodkiewki i szczypiorek. 6. Obieramy i kroimy jajka na połówki. 7.... i gotowe :)
Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4347

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1086

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 595
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4347

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1086

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 595



Składniki
- Jogurt naturalny
- Czosnek 2 ząbki
- Rzodkiewki 200 g.
- Jajko 2 szt
- Szczypiorek 2 łyżki
- Słonecznik prażony 2 łyżki
- Sól
Tym razem mam dla Was prawdziwą gratkę dla wszystkich fit- maniaków :) W tej wypasionej wersji porcja zupy zawiera 190 kcal/os. Z powodzeniem można ją jednak sprawnie "odchudzić" stwarzając pełnowartościowy, zdrowy posiłek o wartości zaledwie 100 kcal. Trzeba byłoby wówczas jednak zrezegnować z dwóch, dla mnie najsmaczniejszych dodatków( jajka i pestek prażonego słonecznika), proponuję Wam więc spróbowanie najpierw wersji zaproponowanej poniżej :)
Przygotowanie: 1. Gotujemy na półtwardo 2 jajka ( ok. 4-5 minut ) 2. Czosnek posypujemy solą i drobno siekamy. 3. Blendujemy pastę czosnkową z jogurtem naturalnym ok 3- 5 minut ( aż produkt się napowietrzy i powstanie lekka jak piórko pianka ) 4. Na suchej patelni prażymy pestki słonecznika. 5. Kroimy rzodkiewki i szczypiorek. 6. Obieramy i kroimy jajka na połówki. 7.... i gotowe :)
Pięknie wygląda ;)
Bardzo dobre.Inna wersja ciut ;)