Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, niskokaloryczna zupa o wyrazistym czonkowym smaku i aksamitnej konsystencji
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2367
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4463
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1475
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 424
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2367
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4463
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1475
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 424
Składniki
Tym razem mam dla Was prawdziwą gratkę dla wszystkich fit- maniaków :) W tej wypasionej wersji porcja zupy zawiera 190 kcal/os. Z powodzeniem można ją jednak sprawnie "odchudzić" stwarzając pełnowartościowy, zdrowy posiłek o wartości zaledwie 100 kcal. Trzeba byłoby wówczas jednak zrezegnować z dwóch, dla mnie najsmaczniejszych dodatków( jajka i pestek prażonego słonecznika), proponuję Wam więc spróbowanie najpierw wersji zaproponowanej poniżej :)
Przygotowanie: 1. Gotujemy na półtwardo 2 jajka ( ok. 4-5 minut ) 2. Czosnek posypujemy solą i drobno siekamy. 3. Blendujemy pastę czosnkową z jogurtem naturalnym ok 3- 5 minut ( aż produkt się napowietrzy i powstanie lekka jak piórko pianka ) 4. Na suchej patelni prażymy pestki słonecznika. 5. Kroimy rzodkiewki i szczypiorek. 6. Obieramy i kroimy jajka na połówki. 7.... i gotowe :)