Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłodnik sezonowy, idealny na letnie dni. Przyrządzany z botwinki i u którego podstawę stanowi kwaśna śmietana. Jest potrawą kuchni polskiej i litewskiej.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 721
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 682
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 393
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3541
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 721
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 682
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 393
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3541
Składniki
Buraczki obrać i pokroić z łodyżkami. Liście też drobno posiekać. Buraczki z łodyżkami podgotować przez około 15 minut i na 5 minut dorzucić do nich liście. Zakwasić octem winnym.Pozostawić na chwilę do wystudzenia.
Ogórka obrać i pokroić w półplasterki. Rzodkiewki posiekać na drobne kawałki. Połączyć z botwinką (nie odcedzać z niej wody). Do warzyw wlać jogurt, śmietanę i maślankę. Koperek drobno posiekać i dodać do pozostałych składników. Całość wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotować jajka na twardo i obrać ze skorupek
Chłodnik schłodzić przed podaniem.
Podawać z jajkiem i rzodkiewką:) Smacznego:)!