Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłodnik sezonowy, idealny na letnie dni. Przyrządzany z botwinki i u którego podstawę stanowi kwaśna śmietana. Jest potrawą kuchni polskiej i litewskiej.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 914
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23022
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15434
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 914
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23022
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15434
Składniki
Buraczki obrać i pokroić z łodyżkami. Liście też drobno posiekać. Buraczki z łodyżkami podgotować przez około 15 minut i na 5 minut dorzucić do nich liście. Zakwasić octem winnym.Pozostawić na chwilę do wystudzenia.
Ogórka obrać i pokroić w półplasterki. Rzodkiewki posiekać na drobne kawałki. Połączyć z botwinką (nie odcedzać z niej wody). Do warzyw wlać jogurt, śmietanę i maślankę. Koperek drobno posiekać i dodać do pozostałych składników. Całość wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotować jajka na twardo i obrać ze skorupek
Chłodnik schłodzić przed podaniem.
Podawać z jajkiem i rzodkiewką:) Smacznego:)!