Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłodnik sezonowy, idealny na letnie dni. Przyrządzany z botwinki i u którego podstawę stanowi kwaśna śmietana. Jest potrawą kuchni polskiej i litewskiej.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Składniki
Buraczki obrać i pokroić z łodyżkami. Liście też drobno posiekać. Buraczki z łodyżkami podgotować przez około 15 minut i na 5 minut dorzucić do nich liście. Zakwasić octem winnym.Pozostawić na chwilę do wystudzenia.
Ogórka obrać i pokroić w półplasterki. Rzodkiewki posiekać na drobne kawałki. Połączyć z botwinką (nie odcedzać z niej wody). Do warzyw wlać jogurt, śmietanę i maślankę. Koperek drobno posiekać i dodać do pozostałych składników. Całość wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotować jajka na twardo i obrać ze skorupek
Chłodnik schłodzić przed podaniem.
Podawać z jajkiem i rzodkiewką:) Smacznego:)!