Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłodnik sezonowy, idealny na letnie dni. Przyrządzany z botwinki i u którego podstawę stanowi kwaśna śmietana. Jest potrawą kuchni polskiej i litewskiej.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112945
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 277
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 601
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 505
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 902
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112945
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 277
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 601
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 505
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 902
Składniki
Buraczki obrać i pokroić z łodyżkami. Liście też drobno posiekać. Buraczki z łodyżkami podgotować przez około 15 minut i na 5 minut dorzucić do nich liście. Zakwasić octem winnym.Pozostawić na chwilę do wystudzenia.
Ogórka obrać i pokroić w półplasterki. Rzodkiewki posiekać na drobne kawałki. Połączyć z botwinką (nie odcedzać z niej wody). Do warzyw wlać jogurt, śmietanę i maślankę. Koperek drobno posiekać i dodać do pozostałych składników. Całość wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotować jajka na twardo i obrać ze skorupek
Chłodnik schłodzić przed podaniem.
Podawać z jajkiem i rzodkiewką:) Smacznego:)!