Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłodnik sezonowy, idealny na letnie dni. Przyrządzany z botwinki i u którego podstawę stanowi kwaśna śmietana. Jest potrawą kuchni polskiej i litewskiej.
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 2575
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 56
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 232
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3706
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 2575
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 56
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 232
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3706
Składniki
Buraczki obrać i pokroić z łodyżkami. Liście też drobno posiekać. Buraczki z łodyżkami podgotować przez około 15 minut i na 5 minut dorzucić do nich liście. Zakwasić octem winnym.Pozostawić na chwilę do wystudzenia.
Ogórka obrać i pokroić w półplasterki. Rzodkiewki posiekać na drobne kawałki. Połączyć z botwinką (nie odcedzać z niej wody). Do warzyw wlać jogurt, śmietanę i maślankę. Koperek drobno posiekać i dodać do pozostałych składników. Całość wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotować jajka na twardo i obrać ze skorupek
Chłodnik schłodzić przed podaniem.
Podawać z jajkiem i rzodkiewką:) Smacznego:)!