Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba każdy lubi chłodnik. Wiele jest też przepisów na tą apetyczną, letnią zupę. Ja polecam mój, przetestowany już wiele razy.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 115
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2948
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 115
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2948
Składniki
Botwinkę dokładnie umyć i drobno pokroić. Gotować 10-15 minut w 1-1,5 l wody. Przed zagotowaniem dodać sok z cytryny i przyprawy. Wystudzić. Po wystudzeniu wymieszać z jogurtem. Dodać pokrojony szczypiorek, koperek i ogórki. Dać na 1-2 godziny do lodówki. Po nalaniu na talerze dołożyć ugotowane na twardo i pokrojone jajka.