Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W upałach tracimy apetyt tym bardziej, że żołądki wypełniają nam litry wody, którymi próbujemy się chłodzić. To niebezpieczny okres a wartości odżywcze z jedzenia są nam niezbędne by się ...nie odwodnić. Samo picie wody nie pomoże.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326167
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12014
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16633
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5371
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326167
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12014
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16633
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5371
Składniki
Buraczki myjemy i bez obierania zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy je około 50 minut w temperaturze 200 stopni.Po tym czasie obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Na patelni teflonowej rozgrzewamy odrobinę oliwy i smażymy na niej pokrojoną drobno cebulę. Do złotej cebulki wrzucamy kawałki buraków i smażymy około 10 minut. Całość podlewamy bulionem i gotujemy kolejne 10 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.
Zupę miksujemy dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy jogurt naturalny i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Dekorujemy chłodnik - krem kiełkami rzodkiewki. Lekkie dające nam tylko 280 kcal danie na gorące dni. ...kolor tej zupy jest obłędny. Niestety zdjęcia zrobione moim starym kompakcikiem tego nie są w stanie oddać. Inne zupy i kremy znajdziecie w linku pod wpisem - zapraszamy.