Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłodnik z botwinki to idealne danie wiosenno-letnie. Najlepiej smakuje wraz z rzodkiewką i świeżym ogórkiem. Podawaj go na zimno.
Botwinkę umyj pod bieżącą wodą, a następnie podziel na części. Buraczki obierz i posiekaj na plasterki. Łodygi i liście także pokrój na drobniejsze kawałki.
W garnku zagotuj wodę albo bulion warzywny. Dodaj buraczki i zacznij gotować przez 10 minut.
Po tym czasie dodaj łodygi i liście. Zmniejsz ogień i gotuj kilka minut.
Dopraw całość solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zdejmij zupę z ognia.
W tym czasie przygotuj pozostałe warzywa. Umyj rzodkiewki i pokrój je w plasterki. Ogórki także obierz i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach.
Posiekaj drobno świeży szczypiorek i koperek.
Wymieszaj w misce śmietanę i kefir (lub maślankę czy też jogurt naturalny). Dodaj do mieszanki rzodkiewki, ogórki, szczypiorek i koperek.
Teraz połącz obydwie części i dokładnie wymieszaj. Odstaw do ostudzenia.
Jajka ugotuj na twardo, a następnie pokrój w ósemki. Ułóż je na talerzu i zalej je chłodnikiem. Opcjonalnie posyp całość grzankami.
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 33
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 47
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 53
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 129
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 270
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 33
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 47
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 53
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 129
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 270
Składniki
Botwinkę umyj pod bieżącą wodą, a następnie podziel na części. Buraczki obierz i posiekaj na plasterki. Łodygi i liście także pokrój na drobniejsze kawałki.
W garnku zagotuj wodę albo bulion warzywny. Dodaj buraczki i zacznij gotować przez 10 minut. Po tym czasie dodaj łodygi i liście. Zmniejsz ogień i gotuj kilka minut. Dopraw całość solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zdejmij zupę z ognia.
W tym czasie przygotuj pozostałe warzywa. Umyj rzodkiewki i pokrój je w plasterki. Ogórki także obierz i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Posiekaj drobno świeży szczypiorek i koperek. Wymieszaj w misce śmietanę i kefir (lub maślankę czy też jogurt naturalny). Dodaj do mieszanki rzodkiewki, ogórki, szczypiorek i koperek.
Teraz połącz obydwie części i dokładnie wymieszaj. Odstaw do ostudzenia. Jajka ugotuj na twardo, a następnie pokrój w ósemki. Ułóż je na talerzu i zalej je chłodnikiem. Opcjonalnie posyp całość grzankami.
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 47
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 147