Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze do lata troszkę, ale temperatury kwietniowe prawie letnie. Zatem proponuję chłodnik na jogurcie naturalnym.
Botwinkę dokładnie wypłukałem, buraczki wyszorowałem, nie obrałem ich.
Odciąłem łodygi i liście, pokroiłem je dość drobno ( w kawałki ok. 5 mm ).
Niedobrane buraczki wrzuciłem do wrzącego bulionu z sokiem cytrynowym, gotowałem 5 minut, po czym wyłowiłem je, wystudziłem. Obrałem ze skórki, pokroiłem drobną kostkę.
Bulion ponownie zagotowałem, wrzuciłem posiekaną botwinkę, blanszowałem przez 2 minuty. Odcedziłem, bulion zachowałem. Połączyłem z buraczkami. Wystudziłem, schłodziłem bulion, wymieszałem go z jogurtem i śmietaną. Rzodkiewki starłem na tarce o grubych oczkach, ogórka pokroiłem w kosteczkę, koperek i szczypiorek posiekałem. Połączyłem wszystkie składniki, doprawiłem solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny.
Przykryłem przezroczystą folią, wstawiłem do lodówki na kilka godzin.
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 119
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 21
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 37
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 30
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 119
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 21
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 37
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 30
Składniki
Botwinkę dokładnie wypłukałem, buraczki wyszorowałem, nie obrałem ich. Odciąłem łodygi i liście, pokroiłem je dość drobno ( w kawałki ok. 5 mm ). Niedobrane buraczki wrzuciłem do wrzącego bulionu z sokiem cytrynowym, gotowałem 5 minut, po czym wyłowiłem je, wystudziłem. Obrałem ze skórki, pokroiłem drobną kostkę. Bulion ponownie zagotowałem, wrzuciłem posiekaną botwinkę, blanszowałem przez 2 minuty. Odcedziłem, bulion zachowałem. Połączyłem z buraczkami. Wystudziłem, schłodziłem bulion, wymieszałem go z jogurtem i śmietaną. Rzodkiewki starłem na tarce o grubych oczkach, ogórka pokroiłem w kosteczkę, koperek i szczypiorek posiekałem. Połączyłem wszystkie składniki, doprawiłem solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Przykryłem przezroczystą folią, wstawiłem do lodówki na kilka godzin.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Zupy
Zupa krewetkowa
Zupy
botwinka z jajkiem w koszulce
Zupa ryżanka
Lubicie proste a zarazem smaczne szybkie w przygotowaniu zupy?
Odsłon: 177
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Chłodnik na pomidorach, pieczonych burakach i jabłkach, który w prosty sposób...
Odsłon: 65