Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze do lata troszkę, ale temperatury kwietniowe prawie letnie. Zatem proponuję chłodnik na jogurcie naturalnym.
Botwinkę dokładnie wypłukałem, buraczki wyszorowałem, nie obrałem ich.
Odciąłem łodygi i liście, pokroiłem je dość drobno ( w kawałki ok. 5 mm ).
Niedobrane buraczki wrzuciłem do wrzącego bulionu z sokiem cytrynowym, gotowałem 5 minut, po czym wyłowiłem je, wystudziłem. Obrałem ze skórki, pokroiłem drobną kostkę.
Bulion ponownie zagotowałem, wrzuciłem posiekaną botwinkę, blanszowałem przez 2 minuty. Odcedziłem, bulion zachowałem. Połączyłem z buraczkami. Wystudziłem, schłodziłem bulion, wymieszałem go z jogurtem i śmietaną. Rzodkiewki starłem na tarce o grubych oczkach, ogórka pokroiłem w kosteczkę, koperek i szczypiorek posiekałem. Połączyłem wszystkie składniki, doprawiłem solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny.
Przykryłem przezroczystą folią, wstawiłem do lodówki na kilka godzin.
Bardzo dobra i zdrowa przystawka, może to być również lekka kolacja.
Odsłon: 13380
Carpaccio to tradycyjna, włoska przystawka. Tradycyjnie jest wykonana z surow...
Odsłon: 1663
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 164
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 390
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z kolorowymi paprykami to idealne połączenie. Smak ten...
Odsłon: 1940
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 164
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 390
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z kolorowymi paprykami to idealne połączenie. Smak ten...
Odsłon: 1940
Składniki
Botwinkę dokładnie wypłukałem, buraczki wyszorowałem, nie obrałem ich. Odciąłem łodygi i liście, pokroiłem je dość drobno ( w kawałki ok. 5 mm ). Niedobrane buraczki wrzuciłem do wrzącego bulionu z sokiem cytrynowym, gotowałem 5 minut, po czym wyłowiłem je, wystudziłem. Obrałem ze skórki, pokroiłem drobną kostkę. Bulion ponownie zagotowałem, wrzuciłem posiekaną botwinkę, blanszowałem przez 2 minuty. Odcedziłem, bulion zachowałem. Połączyłem z buraczkami. Wystudziłem, schłodziłem bulion, wymieszałem go z jogurtem i śmietaną. Rzodkiewki starłem na tarce o grubych oczkach, ogórka pokroiłem w kosteczkę, koperek i szczypiorek posiekałem. Połączyłem wszystkie składniki, doprawiłem solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Przykryłem przezroczystą folią, wstawiłem do lodówki na kilka godzin.
Przepisy Zupy
Zupy
Chłodnik litewski
Zupy
Żurek z jajkiem i kiełbasą
Zupy
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z sokiem z buraków.
Zupy
Zupa krem z cukini
Chłodnik litewski
Idealne i wartościowe danie na upalne dni.
Odsłon: 95
Żurek z jajkiem i kiełbasą
Pyszna, sycąca, wyjątkowo szybka zupa dla każdego. Z podanego przepisu powinn...
Odsłon: 101