Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obecne upały taki lekki i zdrowy chłodnik jest świetny.Serdecznie polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1790
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3102
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1184
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1948
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1790
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3102
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1184
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1948
Składniki
Brokuły podzielić na różyczki. Z papryczki wyją nasionka. Wrzucić do garnka i zalać wodą tyle by warzywa były przykryte.Dodać ziele i liście. Gotować 10-15min. W międzyczasie ogórki pokroić wraz z łupinką w kostkę,czosnek i cebulę posiekać,wrzucić na patelnię i wszystko zeszklić.Pod koniec dać pokrojoną w talarki rzodkiewkę. Kiedy brokuły są ugotowane wyłowić ziele i liście,a brokuły z papryczką zblendować.Dodać podsmażone ogórki z cebulką,rzodkiewką i czosnkiem.Dać posiekany koperek. Zagotować doprawić do smaku solą i pieprzem. Na końcu wlać jogurt zahartowany gorącą zupą. Całość jeszcze raz zagotować i wystudzić. Podawać z makaronem ryżowym lub grzankami.
Smacznego życzę!