Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obecne upały taki lekki i zdrowy chłodnik jest świetny.Serdecznie polecam.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1345
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113591
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1345
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113591
Składniki
Brokuły podzielić na różyczki. Z papryczki wyją nasionka. Wrzucić do garnka i zalać wodą tyle by warzywa były przykryte.Dodać ziele i liście. Gotować 10-15min. W międzyczasie ogórki pokroić wraz z łupinką w kostkę,czosnek i cebulę posiekać,wrzucić na patelnię i wszystko zeszklić.Pod koniec dać pokrojoną w talarki rzodkiewkę. Kiedy brokuły są ugotowane wyłowić ziele i liście,a brokuły z papryczką zblendować.Dodać podsmażone ogórki z cebulką,rzodkiewką i czosnkiem.Dać posiekany koperek. Zagotować doprawić do smaku solą i pieprzem. Na końcu wlać jogurt zahartowany gorącą zupą. Całość jeszcze raz zagotować i wystudzić. Podawać z makaronem ryżowym lub grzankami.
Smacznego życzę!