Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłodnik to najlepsze danie na upały gdy nie chce się jeść ciężkich, ciepłych dań. Ten jest na bazie jogurtu, z dodatkiem ogórka i szczypiorku, z dodatkiem orzechów włoskich.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3511
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 356
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1726
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3511
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 356
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1726
Składniki
Ogórki myjemy, kroimy w kostkę. Cebulki kroimy w pół talarki, szczypiorek siekamy. Czosnek miażdżymy lub siekamy w drobną kosteczkę. Jeżeli używacie tylko jogurtu to należy go wymieszać z połową szklanki wody i oliwą ( jeżeli kefir lub pół na pół nie dodawać już wody). Mieszamy wszystkie składniki za wyjątkiem orzechów. Schładzamy minimum godzinę w lodówce. Orzechy prażymy na suchej patelni i posypujemy chłodnik przed podaniem