Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłodnik to najlepsze danie na upały gdy nie chce się jeść ciężkich, ciepłych dań. Ten jest na bazie jogurtu, z dodatkiem ogórka i szczypiorku, z dodatkiem orzechów włoskich.
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 37
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 959
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 37
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 959
Składniki
Ogórki myjemy, kroimy w kostkę. Cebulki kroimy w pół talarki, szczypiorek siekamy. Czosnek miażdżymy lub siekamy w drobną kosteczkę. Jeżeli używacie tylko jogurtu to należy go wymieszać z połową szklanki wody i oliwą ( jeżeli kefir lub pół na pół nie dodawać już wody). Mieszamy wszystkie składniki za wyjątkiem orzechów. Schładzamy minimum godzinę w lodówce. Orzechy prażymy na suchej patelni i posypujemy chłodnik przed podaniem