Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na zupę w kilka minut. Przepis pochodzi z 435. odcinka programu "Ewa gotuje"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 919
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 919
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić na ćwiartki i usunąć pestki. Przełożyć do miksera. Paprykę upiec na ruszcie, obrać ze skórki, wyczyścić z nasion, pokroić i dorzucić do pomidorów.
Połówkę melona wydrążyć, usuwając pestki. Miąższ wyjąć łyżką i przełożyć do miksera. Dodać czosnek, ocet jabłkowy i oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Zmiksować.
Schłodzić w lodówce lub podawać z kostkami lodu. Udekorować plasterkami truskawki i listkami bazylii. Skropić oliwą. Podawać z grzankami.