Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na gorąco, na ostro z nutką wiosny... Idealny pomysł na szybki obiad
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 14
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 490
Polecam.
Odsłon: 103
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 105
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 14
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 490
Polecam.
Odsłon: 103
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 105
Składniki
Soczewicę ugotować w 2 litrach posolonej wody. Pieczarki obrać, pokroić w talarki, podsmażyć na łyżce oleju, dodać do soczewicy.
. Cebulę pokroić w kostkę, również usmażyć, czosnek posiekać, dodać do cebuli. Pomidora pokroić w kostkę, dodać na patelnię z cebulą, poddusić parę minut. Przełożyć do garnka z gotującą się soczewicą.
Cukinie i paprykę, umyć pokroić w kostkę, dodać do garnka.
Kiełbasę pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju, dodać do garnka. Dodać wszystkie przyprawy, gotować do miękkości. Koperek posiekać (wraz z łodygami) dodać do potrawy, gotować jeszcze parę minut.