Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na gorąco, na ostro z nutką wiosny... Idealny pomysł na szybki obiad
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 41
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 552
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 115
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 333
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 41
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 552
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 115
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 333
Składniki
Soczewicę ugotować w 2 litrach posolonej wody. Pieczarki obrać, pokroić w talarki, podsmażyć na łyżce oleju, dodać do soczewicy.
. Cebulę pokroić w kostkę, również usmażyć, czosnek posiekać, dodać do cebuli. Pomidora pokroić w kostkę, dodać na patelnię z cebulą, poddusić parę minut. Przełożyć do garnka z gotującą się soczewicą.
Cukinie i paprykę, umyć pokroić w kostkę, dodać do garnka.
Kiełbasę pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju, dodać do garnka. Dodać wszystkie przyprawy, gotować do miękkości. Koperek posiekać (wraz z łodygami) dodać do potrawy, gotować jeszcze parę minut.