Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na gorąco, na ostro z nutką wiosny... Idealny pomysł na szybki obiad
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 207
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 896
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 498
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666462
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 207
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 896
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 498
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666462
Składniki
Soczewicę ugotować w 2 litrach posolonej wody. Pieczarki obrać, pokroić w talarki, podsmażyć na łyżce oleju, dodać do soczewicy.
. Cebulę pokroić w kostkę, również usmażyć, czosnek posiekać, dodać do cebuli. Pomidora pokroić w kostkę, dodać na patelnię z cebulą, poddusić parę minut. Przełożyć do garnka z gotującą się soczewicą.
Cukinie i paprykę, umyć pokroić w kostkę, dodać do garnka.
Kiełbasę pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju, dodać do garnka. Dodać wszystkie przyprawy, gotować do miękkości. Koperek posiekać (wraz z łodygami) dodać do potrawy, gotować jeszcze parę minut.