Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na gorąco, na ostro z nutką wiosny... Idealny pomysł na szybki obiad
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17279
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 136
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4880
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7650
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17279
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 136
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4880
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7650
Składniki
Soczewicę ugotować w 2 litrach posolonej wody. Pieczarki obrać, pokroić w talarki, podsmażyć na łyżce oleju, dodać do soczewicy.
. Cebulę pokroić w kostkę, również usmażyć, czosnek posiekać, dodać do cebuli. Pomidora pokroić w kostkę, dodać na patelnię z cebulą, poddusić parę minut. Przełożyć do garnka z gotującą się soczewicą.
Cukinie i paprykę, umyć pokroić w kostkę, dodać do garnka.
Kiełbasę pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju, dodać do garnka. Dodać wszystkie przyprawy, gotować do miękkości. Koperek posiekać (wraz z łodygami) dodać do potrawy, gotować jeszcze parę minut.