Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na gorąco, na ostro z nutką wiosny... Idealny pomysł na szybki obiad
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10568
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5342
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4719
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10568
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5342
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4719
Składniki
Soczewicę ugotować w 2 litrach posolonej wody. Pieczarki obrać, pokroić w talarki, podsmażyć na łyżce oleju, dodać do soczewicy.
. Cebulę pokroić w kostkę, również usmażyć, czosnek posiekać, dodać do cebuli. Pomidora pokroić w kostkę, dodać na patelnię z cebulą, poddusić parę minut. Przełożyć do garnka z gotującą się soczewicą.
Cukinie i paprykę, umyć pokroić w kostkę, dodać do garnka.
Kiełbasę pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju, dodać do garnka. Dodać wszystkie przyprawy, gotować do miękkości. Koperek posiekać (wraz z łodygami) dodać do potrawy, gotować jeszcze parę minut.