Do góry

Zupy Przepis na:

Czarnina.

Czarnina.

Autor:

Przepisów i artykułów: 246 Ocena: 1074

Dodano:

Odsłon: 205

Dziś się nie przejmuje bo obiad w miarę szybko ugotuje. Z wczorajszego rosołu przygotuję? Czarninę którą uwielbiamy w domu. Rosół był z gęsi krew będzie z kaczki ????, może nie wyjdą z tego buraczki ????. Jestem ciekawa tego połączenia, resztę podam na końcu opisu, do zobaczenia.

Składniki

  • Rosół z dnia poprzedniego ( zostało mi 1,5 litra ),
  • 1,5 szklanki krwi z kaczki ( miałam ze swoich kaczek mrożoną ),
  • 1,5 łyżki mąki,
  • 1,5 łyżki cukru,
  • ocet według swego smaku,
  • 1 łyżka natki pietruszki.
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z lodówki wyjąć rosół.

  2. Zagotować go.

  3. W międzyczasie rozrobić krew z mąką, zalać rosół i gotować z krwią dobre 20 minut.

  4. Pod koniec czasu dodać natkę pietruszki oraz cukier i ocet według swego smaku. Smak wyszedł przecudowny, gęstą sycąca zupka, ale tylko dla tych którzy znają ten smak i uwielbiają czarninę.

  5. Podałam ze swoim makaronem który również wczoraj robiłam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Obserwator 13 listopada Raz spróbowałem łyżeczkę, będąc u cioci okolice Leszna. Nigdy więcej. Ale to kwestia przyzwyczajenia, dań z domu rodzinnego. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń