Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie od zawsze wzbudzające kontrowersje. Albo się ją kocha, albo nienawidzi;)
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 2939
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 394
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1567
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 363
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2324
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 210
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 394
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1567
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 363
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2324
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 210
Składniki
Skrzydełka, szyjkę i podroby gotujemy wraz z włoszczyzną tak jak na tradycyjny rosół. Gdy mięsko jest już miękkie, wyciągamy je z rosołu razem z warzywami. Pozostawiamy do ostygnięcia i potem obieramy z mięsa, a warzywa kroimy w mniejsze kawałki.
Odcedzony z mięsa i warzyw rosół podgrzewamy i dolewamy do niego krew. Krew wcześniej najlepiej zahartować wlewając do niej trochę ciepłego rosołu, wtedy mamy pewność, że się nie zważy. Zahartowaną krew wlewamy do rosołu i energicznie mieszamy. Można zagęścić 2 łyżkami mąki, ale nie jest to konieczne.
Ostatnim krokiem jest doprawienie zupy. Ja dodaję odrobinę sosu sojowego, cukier i ocet. Musicie to zrobić "na oko", tak aby zupa była słodko-kwaśna. Uważajcie na ocet. Myślę, że na duży garnek 4 łyżki octu to max. Potem dosładzajcie wg uznania. Na koniec wrzucić trochę majeranku.
Gdy zupa osiągnie już smak idealny, dodajemy wyjęte wcześniej warzywa i pokrojone mięsko. Podawać koniecznie z lanymi kluseczkami.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa krem z białych szparagów z koperkiem
Zupy
Zupa naleśnikowa
Zupy
Zupa porowa z mięsem mielonym
Zupy
Zupa szpinakowa
Zupa krem z białych szparagów z koperkiem
Prosta i smaczna zupa krem z białych szparagów z dodatkiem koperku. W maju ko...
Odsłon: 98
Zupa naleśnikowa
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4380