Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 10637
Dodano: 03.07.2018
Odsłon: 3352
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
1. Kapustę drobno kroimy i wrzucamy do garnka, następnie zalewamy wodą i gotujemy
2. Doprawiamy Vegetą oraz wrzucamy kostki rosołowe, listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego.
3. Marchewkę, obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty.
4. Tą samą czynność wykonujemy z ziemniakami obieramy i kroimy w kostkę dokładamy do kapusty.
5. W tym czasie co gotują się nam warzywa, robimy kotleciki.
6. Wszystkie składniki łączymy razem ze sobą i kulamy małe kuleczki w kształcie orzecha.
7. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
8. Do kapusty dodajemy z puszki pomidory oraz koncentrat pomidorowy.
9. Na koniec wkładamy usmażone kotleciki
10. Chwilę gotujemy.
11. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 03 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Pycha, takich dań mi brakowało przez ostatnich kilkanaście dni ;) Odpowiedzi: 4 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz