Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Japońska pasta i polskie sezonowe warzywa świetnie się sprawdzają w pysznej zupie.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 789
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425100
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10719
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 789
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425100
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10719
Składniki
Pasta dashi miso to właściwie gotowa baza zupy. Zupę przygotowuję się bardzo szybko bo warzywa powinny być jędrne. Podgrzałam wodę dodałam pastę i ja rozpuściłam. Dodałam najpierw pokrojone w julienne marchewki, po 10 minutach dodałam pokrojone patisonki i boczniaki. Po 5 minutach dodałam strąki groszku i pocięte płaty nori i paseczki chili. Po dosłownie 2 minutach można wyłączać. Do smaku można dodać jeszcze łyżkę sosu rybnego lub ostrygowego. Można używać dowolnych warzyw, ja skorzystałam w darów własnego ogrodu. Ugotowałam też jaja przepiórcze ale zapomniałam je dodać do zdjęcia końcowego.
Makaron ryżowy zalałam wrzątkiem. Dodałam na talerz, wlałam zupę i posypałam ją szczypiorem i pociętymi płatami nori. Najlepsza jest podana na świeżo. Smacznego :)