Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Japońska pasta i polskie sezonowe warzywa świetnie się sprawdzają w pysznej zupie.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457364
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1362
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2199
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 554
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457364
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1362
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2199
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 554
Składniki
Pasta dashi miso to właściwie gotowa baza zupy. Zupę przygotowuję się bardzo szybko bo warzywa powinny być jędrne. Podgrzałam wodę dodałam pastę i ja rozpuściłam. Dodałam najpierw pokrojone w julienne marchewki, po 10 minutach dodałam pokrojone patisonki i boczniaki. Po 5 minutach dodałam strąki groszku i pocięte płaty nori i paseczki chili. Po dosłownie 2 minutach można wyłączać. Do smaku można dodać jeszcze łyżkę sosu rybnego lub ostrygowego. Można używać dowolnych warzyw, ja skorzystałam w darów własnego ogrodu. Ugotowałam też jaja przepiórcze ale zapomniałam je dodać do zdjęcia końcowego.
Makaron ryżowy zalałam wrzątkiem. Dodałam na talerz, wlałam zupę i posypałam ją szczypiorem i pociętymi płatami nori. Najlepsza jest podana na świeżo. Smacznego :)