Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszego poranka naszła mnie ochota na delikatną warzywną zupę z dodatkiem dużej ilości ziół. Wymyśliłam sobie, że znajdą się w niej warzywa, które można pokroić na okrągło, czyli młoda marchew, cukinia, por, pomidory malinowe, cebula dymka. Żeby utrzymać trend, dodałam także makaron ditalini rigati i kilka jabłuszek kaparowych. Słodko - ziołowy smak bulionu przełamałam ostrą harrisą w paście, żeby wykończenie smaku było choć z delikatnym pazurem. Krótka obróbka termiczna, kolory i aromat przywodzą mi na myśl bałkańskie wakacje. Dziś mogę przywołać je na talerzu, na te realne jeszcze chwilkę trzeba zaczekać.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 749
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 31
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 284
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 118
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 749
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 31
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 284
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 118
Składniki
Warzywa opłukać i pokroić w talarki (młodej marchwi nie trzeba obierać).
W garnku zagotować bulion, wrzucić marchewkę, gotować do 10 minut, dodać pora, cukinię, makaron i gotować kolejne 5 - 7 minut. Doprawić ziołami, pieprzem, papryką i solą. Pomidora pokroić w ósemki, dorzucić do garnka i gotować całość jeszcze około 5 minut. Dorzucić harrisę, wymieszać, zdjąć z ognia. Zupę serwować posypaną siekaną dymką i trybulą. Udekorować jabłuszkami kaparowymi. Smacznego.