Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszego poranka naszła mnie ochota na delikatną warzywną zupę z dodatkiem dużej ilości ziół. Wymyśliłam sobie, że znajdą się w niej warzywa, które można pokroić na okrągło, czyli młoda marchew, cukinia, por, pomidory malinowe, cebula dymka. Żeby utrzymać trend, dodałam także makaron ditalini rigati i kilka jabłuszek kaparowych. Słodko - ziołowy smak bulionu przełamałam ostrą harrisą w paście, żeby wykończenie smaku było choć z delikatnym pazurem. Krótka obróbka termiczna, kolory i aromat przywodzą mi na myśl bałkańskie wakacje. Dziś mogę przywołać je na talerzu, na te realne jeszcze chwilkę trzeba zaczekać.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18298
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 678
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18298
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 678
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Składniki
Warzywa opłukać i pokroić w talarki (młodej marchwi nie trzeba obierać).
W garnku zagotować bulion, wrzucić marchewkę, gotować do 10 minut, dodać pora, cukinię, makaron i gotować kolejne 5 - 7 minut. Doprawić ziołami, pieprzem, papryką i solą. Pomidora pokroić w ósemki, dorzucić do garnka i gotować całość jeszcze około 5 minut. Dorzucić harrisę, wymieszać, zdjąć z ognia. Zupę serwować posypaną siekaną dymką i trybulą. Udekorować jabłuszkami kaparowymi. Smacznego.