Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszego poranka naszła mnie ochota na delikatną warzywną zupę z dodatkiem dużej ilości ziół. Wymyśliłam sobie, że znajdą się w niej warzywa, które można pokroić na okrągło, czyli młoda marchew, cukinia, por, pomidory malinowe, cebula dymka. Żeby utrzymać trend, dodałam także makaron ditalini rigati i kilka jabłuszek kaparowych. Słodko - ziołowy smak bulionu przełamałam ostrą harrisą w paście, żeby wykończenie smaku było choć z delikatnym pazurem. Krótka obróbka termiczna, kolory i aromat przywodzą mi na myśl bałkańskie wakacje. Dziś mogę przywołać je na talerzu, na te realne jeszcze chwilkę trzeba zaczekać.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5733
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 670
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5733
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 670
Składniki
Warzywa opłukać i pokroić w talarki (młodej marchwi nie trzeba obierać).
W garnku zagotować bulion, wrzucić marchewkę, gotować do 10 minut, dodać pora, cukinię, makaron i gotować kolejne 5 - 7 minut. Doprawić ziołami, pieprzem, papryką i solą. Pomidora pokroić w ósemki, dorzucić do garnka i gotować całość jeszcze około 5 minut. Dorzucić harrisę, wymieszać, zdjąć z ognia. Zupę serwować posypaną siekaną dymką i trybulą. Udekorować jabłuszkami kaparowymi. Smacznego.