Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszego poranka naszła mnie ochota na delikatną warzywną zupę z dodatkiem dużej ilości ziół. Wymyśliłam sobie, że znajdą się w niej warzywa, które można pokroić na okrągło, czyli młoda marchew, cukinia, por, pomidory malinowe, cebula dymka. Żeby utrzymać trend, dodałam także makaron ditalini rigati i kilka jabłuszek kaparowych. Słodko - ziołowy smak bulionu przełamałam ostrą harrisą w paście, żeby wykończenie smaku było choć z delikatnym pazurem. Krótka obróbka termiczna, kolory i aromat przywodzą mi na myśl bałkańskie wakacje. Dziś mogę przywołać je na talerzu, na te realne jeszcze chwilkę trzeba zaczekać.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 675
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1454
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458724
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1742
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 675
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1454
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458724
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1742
Składniki
Warzywa opłukać i pokroić w talarki (młodej marchwi nie trzeba obierać).
W garnku zagotować bulion, wrzucić marchewkę, gotować do 10 minut, dodać pora, cukinię, makaron i gotować kolejne 5 - 7 minut. Doprawić ziołami, pieprzem, papryką i solą. Pomidora pokroić w ósemki, dorzucić do garnka i gotować całość jeszcze około 5 minut. Dorzucić harrisę, wymieszać, zdjąć z ognia. Zupę serwować posypaną siekaną dymką i trybulą. Udekorować jabłuszkami kaparowymi. Smacznego.