Do góry

Zupy Przepis na:

Dietetyczna soljanka

Dietetyczna soljanka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2465 Ocena: 16727

Dodano:

Odsłon: 310

Smakuje wybornie.

Składniki

  • Cebula biała 1 szt.
  • Pieczarki ½ kg
  • Pomidory krojone w zalewie 1 puszka
  • Marchewka 2 szt.
  • Czosnek 4 ząbki
  • Oliwki nadziewane 360 gram
  • Sól i pieprz do smaku
  • Chili do smaku
  • Woda 5 szklanek
  • Listek laurowy 2 szt.
  • Tłuszcz do smażenia warzyw
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Dietetyczna soljanka

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy i podsmażyć posiekaną cebulę, następnie wrzucić pokrojone pieczarki i marchewek. Smażyć przez 10 minut na wolnym ogniu, dodać zmiażdżony czosnek, listki laurowe, zalać wodą, przyprawić do smaku i gotować około 20 minut. Pod koniec gotowania dodać pomidory z zalewą, oliwki też z zalewą, ponownie doprawić od smaku, lekko podgotować i podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń