Do góry

Zupy Przepis na:

Dynianka słodko-kwaśna z fasolą

Dynianka słodko-kwaśna z fasolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2350 Ocena: 15019

Dodano:

Odsłon: 212

Super staropolski przepis na dyniankę.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Fasolę namoczyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Dynię pokroić, zalać bulionem, dodać pokrojone ziemniaki. Gotować powoli około 25 minut, następnie zmiksować. Wlać sok z kiszonych ogórków, doprawić do smaku i rozlać na talerze. Wsypać porcjami fasolę do zupy z dodatkiem startego kiszonego ogórka i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń