Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka i wyrazista zupa na chłodne dni. Niesamowicie rozgrzewa.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 672
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 672
Składniki
Dynię i paprykę pokroić w kostkę. Posiekać cebulę i zblanszować na oleju. Dodać posiekany czosnek i paprykę. Podsmażać około 3 min i dodać dynię. Zalać dwoma litrami wody wsypać rozmaryn, słodką paprykę i gotować ok 30 min aż dynia będzie miękka. Po tym czasie doprawić sokiem z cytryny, solą pieprzem i ostrą papryką. Na koniec dodać jogurt ( opcjonalnie). Świetnie smakuje z grzankami czosnkowymi jak również ze świeżym pieczywem.