Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka i wyrazista zupa na chłodne dni. Niesamowicie rozgrzewa.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1287
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5815
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8824
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18434
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1287
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5815
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8824
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18434
Składniki
Dynię i paprykę pokroić w kostkę. Posiekać cebulę i zblanszować na oleju. Dodać posiekany czosnek i paprykę. Podsmażać około 3 min i dodać dynię. Zalać dwoma litrami wody wsypać rozmaryn, słodką paprykę i gotować ok 30 min aż dynia będzie miękka. Po tym czasie doprawić sokiem z cytryny, solą pieprzem i ostrą papryką. Na koniec dodać jogurt ( opcjonalnie). Świetnie smakuje z grzankami czosnkowymi jak również ze świeżym pieczywem.