Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, treściwa, taka, że wystarczy jedna porcja za cały obiad.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112888
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 182
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 428
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 430
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 773
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112888
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 182
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 428
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 430
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 773
Składniki
Pokrojone w grubą kostkę czerwone cebule zeszklić na oleju rzepakowy. Do cebuli dodać pokrojony czosnek, następnie pokrojoną w kostkę karkówkę. Smażyć na wolnym ogniu. Dodać kiełbasę pokrojoną w plasterki. Dodać paprykę, pozbawioną gniazda nasiennego, pokrojoną w grubą kostkę oraz słodką i wędzoną paprykę w proszku. Od czasu do czasu pomieszać. Dodać koncentrat pomidorowy i pomidory z puszki, cukier oraz wywar mięsny. Gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa ok 30 min. Na koniec dodać fasolę czerwoną z puszki, pieprz młotkowany z kolendrą, kmin rzymski na koniec łyżeczki i sól do smaku. Jeszcze chwilę zagotować. Zupę podawać gorącą. Obficie posypać natką pietruszki. Smacznego