Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ugotowałam fasolkę po bretońsku trochę inaczej, ugotowana na boczku wędzonym, dodałam świeże pomidory, kiełbasę śląską i dobrej jakości parówki cienkie. Wyszła pyszna.
garnek, patelnia, nóż, łyżka,
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 90
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 40
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 53
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 90
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 40
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 53
Składniki
Fasolę białą średnią wsypać do garnka, zalać zimną wodą i odstawić na noc do namoczenia. Następnego dnia wodę w której moczyła się fasolka odlać i zalać świeżą wodą tak by fasolka była zakryta. Dodać łyżeczkę soli, majeranek, cząber, ziele angielskie i liść laurowy, gotować na małym ogniu około 1 - 1,5 godziny. Na patelni wytopić pokrojony w kostkę boczek , dodać pokrojoną w plastry kiełbasę oraz pokrojoną w piórka cebulę. Całość podsmażyć , pod koniec smażenia dodać drobno pokrojony czosnek. Całość dodać do garnka z fasolką i gotować około 10 minut. Dodać pokrojone pomidory. doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem oraz papryką ostrą. Zagęścić przecierem pomidorowym i zagotować. Podawać ze świeżym pieczywem.