Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetna propozycja na danie główne
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113036
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 410
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 748
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 566
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113036
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 410
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 748
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 566
Składniki
Białą fasolę moczyć 12 godzin w zimnej wodzie. Następnie wodę odlać, wlać świeżą i gotować fasolę, aż stanie się miękka. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Boczek pokroić w plasterki. Mięso wieprzowe umyć, pokroić je w kostkę. W dużym garnku rozgrzać tłuszcz, wrzucić boczek, cebulę i na końcu mięso. Zalać bulionem, doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Do garnka wrzucić białą fasolę, zieloną fasolę z puszki oraz pokrojone na plasterki parówki cielęce. Wymieszać. Dusić jeszcze 10 - 15 minut. Fasolę podawać z pieczywem jako danie obiadowe. Porcja - 450 kcal