Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś miała być pieczarkowa, ale że mąż zerwał fasolę prosto z działki tak więc zmiana planów i jest :
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4150
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4150
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, liść selera pokrojony
oraz fasolę świeżą z działki ( ja mam kolorową dużą ) oczyszczoną że strąków, gotować do miękkości mięsa i fasoli.
Jak już fasola jest miękka dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości, doprawić do smaku przyprawą kto jaką uważa ( sól, jarzynka itp. ).
W międzyczasie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy zalać gotującą się zupę, dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i nadal gotować na wolnym ogniu.
Pod koniec gotowania dodać szczyptę pieprzu czarnego, zagotować.
Zupa wyszła przepyszna gdy dodaję śmietanę nie ma takich wzdęć