Do góry

Zupy Przepis na:

Fasolowa ze śmietaną.

Fasolowa ze śmietaną.

Autor:

Przepisów i artykułów: 619 Ocena: 3761

Dodano:

Odsłon: 173

Dziś miała być pieczarkowa, ale że mąż zerwał fasolę prosto z działki tak więc zmiana planów i jest :

Składniki

  • Dowolny kawałek mięsa z kością,
  • 1 duża marchewka,
  • 4 małe korzenie pietruszki ( dodam że mam swoje ),
  • 400 g dużej fasoli,
  • 5 - 6 średniej wielkości ziemniaków,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 liść laurowy,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • 1 mała śmietana 18 %,
  • szczypta pieprzu czarnego,
  • 1 gałązka liści selera.
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fasolowa ze śmietaną.

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, liść selera pokrojony

  2. oraz fasolę świeżą z działki ( ja mam kolorową dużą ) oczyszczoną że strąków, gotować do miękkości mięsa i fasoli.

  3. Jak już fasola jest miękka dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości, doprawić do smaku przyprawą kto jaką uważa ( sól, jarzynka itp. ).

  4. W międzyczasie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy zalać gotującą się zupę, dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i nadal gotować na wolnym ogniu.

  5. Pod koniec gotowania dodać szczyptę pieprzu czarnego, zagotować.

  6. Zupa wyszła przepyszna gdy dodaję śmietanę nie ma takich wzdęć

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń