Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś miała być pieczarkowa, ale że mąż zerwał fasolę prosto z działki tak więc zmiana planów i jest :
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 32
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8617
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 880
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 32
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8617
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 880
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, liść selera pokrojony
oraz fasolę świeżą z działki ( ja mam kolorową dużą ) oczyszczoną że strąków, gotować do miękkości mięsa i fasoli.
Jak już fasola jest miękka dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości, doprawić do smaku przyprawą kto jaką uważa ( sól, jarzynka itp. ).
W międzyczasie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy zalać gotującą się zupę, dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i nadal gotować na wolnym ogniu.
Pod koniec gotowania dodać szczyptę pieprzu czarnego, zagotować.
Zupa wyszła przepyszna gdy dodaję śmietanę nie ma takich wzdęć