Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ugotowałam na obiad flaczki cielęce według przepisu mojej mamy. Flaczki bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.
garnek, patelnia, nóż, łyżka,
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1836
Polecam, pychota.
Odsłon: 608
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 506
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1836
Polecam, pychota.
Odsłon: 608
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 506
Składniki
Flaki cielęce włożyć do garnka i zalać zimną wodą, doprowadzić do zagotowania. Po zagotowaniu zmienić wodę i ponownie zagotować. Gotować około 15 minut z odrobiną soli. po tym czasie jeszcze raz odlać wodę. Zalać ponownie wodą dodać przyprawy, kostkę bulionową oraz obrane i pokrojone w słupki warzywa. Gotować do miękkości flaków i warzyw. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy. Flaczki zagęścić zasmażką z masła i mąki.