Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ugotowałam na obiad flaczki cielęce według przepisu mojej mamy. Flaczki bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.
garnek, patelnia, nóż, łyżka,
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 326
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28767
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9016
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 326
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28767
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9016
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 756
Składniki
Flaki cielęce włożyć do garnka i zalać zimną wodą, doprowadzić do zagotowania. Po zagotowaniu zmienić wodę i ponownie zagotować. Gotować około 15 minut z odrobiną soli. po tym czasie jeszcze raz odlać wodę. Zalać ponownie wodą dodać przyprawy, kostkę bulionową oraz obrane i pokrojone w słupki warzywa. Gotować do miękkości flaków i warzyw. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy. Flaczki zagęścić zasmażką z masła i mąki.