Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ugotowałam na obiad flaczki cielęce według przepisu mojej mamy. Flaczki bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.
garnek, patelnia, nóż, łyżka,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32125
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32125
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Składniki
Flaki cielęce włożyć do garnka i zalać zimną wodą, doprowadzić do zagotowania. Po zagotowaniu zmienić wodę i ponownie zagotować. Gotować około 15 minut z odrobiną soli. po tym czasie jeszcze raz odlać wodę. Zalać ponownie wodą dodać przyprawy, kostkę bulionową oraz obrane i pokrojone w słupki warzywa. Gotować do miękkości flaków i warzyw. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy. Flaczki zagęścić zasmażką z masła i mąki.