Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w smaku ,pikantne flaczki cielęce.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1710
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8252
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 703
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252427
Polecam.
Odsłon: 1352
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1710
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8252
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 703
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252427
Polecam.
Odsłon: 1352
Składniki
Flaki zalałem zimną wodą zagotowałem , odcedziłem , przelałem zimną wodą , gotowanie powtórzyłem. Szponder wołowy gotowałem w bulionie do miękkości wraz z liściem laurowym , zielem angielskim oraz ziarnami pieprzu. Warzywa tj. marchewkę , cebulę , pietruszkę i selera umyłem i pokroiłem „na zapałkę” . Oliwę rozgrzałem na patelni , wrzuciłem warzywa i smażyłem ok. 4 minuty , patelnie zdjąłem z ognia , dodałem oba rodzaje papryki w proszku , dokładnie wymieszałem. Patelnię ponownie postawiłem na ogniu , smażyłem krótko , około pół minuty , aby wydobyć aromat papryki. Do podgotowanej wołowiny wrzuciłem przygotowane wcześniej flaki , dodałem podsmażone warzywa doprowadziłem do wrzenia. Doprawiłem sola , pieprzem , majerankiem , imbirem , gałką muszkatołową . Gotowałem do miękkości warzyw. Na patelni zrumieniłem bułkę tartą na maśle. Dodałem do flaczków. Podałem gorące z bułką.