Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 308
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1092
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4120
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 308
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1092
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4120
Składniki
Żołądki oczyścić i ugotować. Ugotować wywar z warzyw (seler ,pietruszkę zetrzeć na tarce ,marchew pokroić w talarki) i kości ,dodać pokrojony czosnek. Miękkie flaczki odcedzić i ostudzić ,pokroić w paseczki ,dodać do wywaru. Sporządzić zasmażkę z tłuszczu ,cebuli i mąki. Dodać do flaczków. Zrumienić bułkę tartą na maśle ,połączyć z flaczkami ,dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić przyprawami. Zagotować.