Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35709
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6014
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35709
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6014
        
        
                Składniki
Żołądki oczyścić i ugotować. Ugotować wywar z warzyw (seler ,pietruszkę zetrzeć na tarce ,marchew pokroić w talarki) i kości ,dodać pokrojony czosnek. Miękkie flaczki odcedzić i ostudzić ,pokroić w paseczki ,dodać do wywaru. Sporządzić zasmażkę z tłuszczu ,cebuli i mąki. Dodać do flaczków. Zrumienić bułkę tartą na maśle ,połączyć z flaczkami ,dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić przyprawami. Zagotować.