Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie flaczki czy raczej nie możecie na nie patrzeć ?
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 645
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 645
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać kości żeberkowe z boczku oraz suszoną włoszczyznę i przyprawę uniwersalną, gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa na kościach następnie wyciągnąć je do ostygnięcia a do wywaru dodać dokładnie opłukane flaki z woreczka i marchew z selerem startym na tarce jarzynowej oraz pokrojony dowolnie por, gotować do miękkości flaków
Gdy flaki są miękkie wtedy dodać oczyszczone z kości mięso wieprzowe oraz ziela angielskie i liście laurowe i gotować całość do pełnej miękkości . Po tym czasie wsypać obie przyprawy jeśli ktoś lubi ostre oraz majeranek i gotować jeszcze 15 minut
Do gotujących się flaków dodać pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę pogotować zdjąć z ognia
Gotowe flaki podawać z kromką chleba lub ulubioną bułką