Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie flaczki czy raczej nie możecie na nie patrzeć ?
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 753
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 268
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 753
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 268
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać kości żeberkowe z boczku oraz suszoną włoszczyznę i przyprawę uniwersalną, gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa na kościach następnie wyciągnąć je do ostygnięcia a do wywaru dodać dokładnie opłukane flaki z woreczka i marchew z selerem startym na tarce jarzynowej oraz pokrojony dowolnie por, gotować do miękkości flaków
Gdy flaki są miękkie wtedy dodać oczyszczone z kości mięso wieprzowe oraz ziela angielskie i liście laurowe i gotować całość do pełnej miękkości . Po tym czasie wsypać obie przyprawy jeśli ktoś lubi ostre oraz majeranek i gotować jeszcze 15 minut
Do gotujących się flaków dodać pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę pogotować zdjąć z ognia
Gotowe flaki podawać z kromką chleba lub ulubioną bułką