Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie flaczki czy raczej nie możecie na nie patrzeć ?
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 783
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 783
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać kości żeberkowe z boczku oraz suszoną włoszczyznę i przyprawę uniwersalną, gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa na kościach następnie wyciągnąć je do ostygnięcia a do wywaru dodać dokładnie opłukane flaki z woreczka i marchew z selerem startym na tarce jarzynowej oraz pokrojony dowolnie por, gotować do miękkości flaków
Gdy flaki są miękkie wtedy dodać oczyszczone z kości mięso wieprzowe oraz ziela angielskie i liście laurowe i gotować całość do pełnej miękkości . Po tym czasie wsypać obie przyprawy jeśli ktoś lubi ostre oraz majeranek i gotować jeszcze 15 minut
Do gotujących się flaków dodać pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę pogotować zdjąć z ognia
Gotowe flaki podawać z kromką chleba lub ulubioną bułką