Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaki z hiszpańskim charakterem - na ostro z dodatkiem kiełbasy chorizo. Pyszna i aromatyczna, bardzo prosta w wykonaniu zupa.
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3748
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41461
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 243
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3748
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41461
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 243
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Flaki przygotowujemy zgodnie z opakowaniem, czyli gotujemy i odlewamy wodę 1 lub 2 razy. Na suchej patelni układamy chorizo pokrojone w plasterki. Smażymy na małym ogniu, aż się zarumieni i zrobi się chrupiące. Zdejmujemy z patelni. Na tłuszczu z chorizo (lub, jeśli jest go mało, na oleju) smażymy cebulę pokrojoną w piórka, ostrą papryczkę w drobną kostkę i paprykę czerwoną w paski. Powinny zmięknąć i lekko się zarumienić. Do garnka wkładamy chorizo, przesmażone warzywa, flaki, pomidory, bulion, koncentrat, cukier i przyprawę meksykańską. Całość gotujemy, aż flaki będą miękkie (powinno starczyć 30 minut). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pod koniec gotowania dodajemy majeranek, krusząc go w palcach. Zupę podajemy z pieczywem.