Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na gąski już jest w pełni. Dzisiaj proponuję bardziej treściwą zupę, pełną jesiennych smaków.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12564
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1423
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13607
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5735
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12564
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1423
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13607
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5735
Składniki
Gotowałam wywar z indyka z kilkoma zielami angielskimi i liśćmi laurowymi. Jeśli używamy czegoś innego to ziele i liście trzeba dodać do późniejszego gotowania. Z litra gąsek po obraniu i opłukaniu zrobiło się pół. Jeszcze strte na zapałkę warzywa. Warzywa można dodać do bulionu i zacząć je gotować. W tym samym czasie można obsmażyć gąski pokrojone w paski. Gdy już prawie będą rumiane trezba dodać posiekany czosnek aby zdążył się zarumienić. Grzyby dodaje się do zupy i gotuje jeszcze 10- 15 minut. Teraz można zacząć doprawiać, solą, pieprzem, gałką- szczypta, suszonym czosnkiem, majerankiem- obficie, pod sam koniec.
Smacznego :)