Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na gąski już jest w pełni. Dzisiaj proponuję bardziej treściwą zupę, pełną jesiennych smaków.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1544
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8303
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 215
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4301
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1544
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8303
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 215
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4301
Składniki
Gotowałam wywar z indyka z kilkoma zielami angielskimi i liśćmi laurowymi. Jeśli używamy czegoś innego to ziele i liście trzeba dodać do późniejszego gotowania. Z litra gąsek po obraniu i opłukaniu zrobiło się pół. Jeszcze strte na zapałkę warzywa. Warzywa można dodać do bulionu i zacząć je gotować. W tym samym czasie można obsmażyć gąski pokrojone w paski. Gdy już prawie będą rumiane trezba dodać posiekany czosnek aby zdążył się zarumienić. Grzyby dodaje się do zupy i gotuje jeszcze 10- 15 minut. Teraz można zacząć doprawiać, solą, pieprzem, gałką- szczypta, suszonym czosnkiem, majerankiem- obficie, pod sam koniec.
Smacznego :)