Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na gąski już jest w pełni. Dzisiaj proponuję bardziej treściwą zupę, pełną jesiennych smaków.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 164
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 94
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 429
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19584
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 164
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 94
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 429
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19584
Składniki
Gotowałam wywar z indyka z kilkoma zielami angielskimi i liśćmi laurowymi. Jeśli używamy czegoś innego to ziele i liście trzeba dodać do późniejszego gotowania. Z litra gąsek po obraniu i opłukaniu zrobiło się pół. Jeszcze strte na zapałkę warzywa. Warzywa można dodać do bulionu i zacząć je gotować. W tym samym czasie można obsmażyć gąski pokrojone w paski. Gdy już prawie będą rumiane trezba dodać posiekany czosnek aby zdążył się zarumienić. Grzyby dodaje się do zupy i gotuje jeszcze 10- 15 minut. Teraz można zacząć doprawiać, solą, pieprzem, gałką- szczypta, suszonym czosnkiem, majerankiem- obficie, pod sam koniec.
Smacznego :)