Do góry

Zupy Przepis na:

Flaczki z indyczych żołądków.

Flaczki z indyczych żołądków.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1872 Ocena: 30434

Dodano:

Odsłon: 1096

Flaczki z żołądków indyczych są tak samo smaczne jak i flaczki ugotowane z innych żołądków, wieprzowych czy wołowych. Jest to danie jednogarnkowe.

Składniki

  • ugotowane indycze żołądki 1,5 kg
  • suszona włoszczyzna 3 łyżki
  • domowa pasta rosołowa 2 łyżki
  • czosnek 4 ząbki
  • Przyprawy:
  • majeranek 2 łyżki
  • papryka słodka 1 łyżka
  • papryka ostra do smaku
  • liście laurowe 4-5 szt.
  • ziele angielskie 6-8 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa do flaków 20 g
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Flaczki z indyczych żołądków.

Przygotowanie

  1. Ugotowane żołądki kroimy na cienkie paski, wkładamy do garnka, dodajemy domową pastę rosołową, suszoną włoszczyznę, pokrojony czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Całość zalewamy dwoma litrami wody i gotujemy godzinę od momentu zagotowania (wrzenia). Po godzinnym gotowaniu dodajemy wszystkie suche przyprawy, próbujemy smak i gotujemy jeszcze 5 minut. Ugotowane flaczki podajemy na gorąco z pieczywem.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń