Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaczki z żołądków indyczych są tak samo smaczne jak i flaczki ugotowane z innych żołądków, wieprzowych czy wołowych. Jest to danie jednogarnkowe.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4013
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4013
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2678
Składniki
Ugotowane żołądki kroimy na cienkie paski, wkładamy do garnka, dodajemy domową pastę rosołową, suszoną włoszczyznę, pokrojony czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Całość zalewamy dwoma litrami wody i gotujemy godzinę od momentu zagotowania (wrzenia). Po godzinnym gotowaniu dodajemy wszystkie suche przyprawy, próbujemy smak i gotujemy jeszcze 5 minut. Ugotowane flaczki podajemy na gorąco z pieczywem. Smacznego !!!