Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaczki z żołądków indyczych są tak samo smaczne jak i flaczki ugotowane z innych żołądków, wieprzowych czy wołowych. Jest to danie jednogarnkowe.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2688
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 532
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 212
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6479
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 400
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2688
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 532
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 212
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6479
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 400
Składniki
Ugotowane żołądki kroimy na cienkie paski, wkładamy do garnka, dodajemy domową pastę rosołową, suszoną włoszczyznę, pokrojony czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Całość zalewamy dwoma litrami wody i gotujemy godzinę od momentu zagotowania (wrzenia). Po godzinnym gotowaniu dodajemy wszystkie suche przyprawy, próbujemy smak i gotujemy jeszcze 5 minut. Ugotowane flaczki podajemy na gorąco z pieczywem. Smacznego !!!