Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę że nie do odrzucenia gdyż flaczki które chcę podać wam przepis nie składają się z flaka wołowego a z żołądków drobiowych gotowane na wywarze z kości BOCZKOWYCH które uwielbiamy a mój mąż z wielką przyjemnością lubi je ogryzać
garnek, łyżka, nóż, deska do krojenia, durszlak
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 148
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6286
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 196
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 148
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6286
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 196
Składniki
Gotowe żołądki umyć, osuszyć a następnie pokroić w paski, następnie do garnka wlać 1,5 litra zimnej wody i dodać kości BOCZKOWE, przyprawę i włoszczyznę gotować na wolnym ogniu do ich miękkości
Jak już mięso na kościach jest miękkie wyjąć je z wywaru do ostygnięcia a do wywaru dodać wcześniej przygotowane żołądki, paski żołądków gotować na bardzo wolnym ogniu przez 1,5 godziny co jakiś czas zamieszać. W czasie gotowania końcowego dodać oczyszczone z kości mięso i razem gotować jeszcze pół godziny
Gdy wywar jest już klarowny dodać resztę przypraw a w międzyczasie usmażyć na rozgrzanym oleju zasmażkę, z gotową zasmażką pogotować jeszcze pięć minut mieszając. Flaki z żołądków wyszły przepyszne serdecznie polecam