Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś szału nie ma bo tylko flaczki ale że my je uwielbiamy więc je dziś przygotowałam trochę w innej wersji niż dotychczas. Uwielbiam we flakach dużo warzyw i zieleniny.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 365
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 62
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 365
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 62
Składniki
Gotowe flaczki gotowane, krojone zakupione w Biedronce (u nas nie ma flaka gotowego do zakupienia).
Dokładnie wypłukać w kilku wodach aby woda nie była mętna a przezroczysta.
Flaki dodać do garnka wlać 1,5 litra wody, dodać ziela angielskie, liście laurowe oraz marchew startą na tarce jarzynowej.
Gotować i w międzyczasie wsypać włoszczyznę oraz dodać kostki.
Gdy flaki są już dość miękkie wsypać przyprawę do flaków.
Następnie majeranek i jeszcze gotować na wolnym ogniu.
Pod koniec dać natkę pietruszki i zagotować.
Po chwili dodać koper drobno pokrojony, mąkę ziemniaczaną rozprowadzić z wodą, zalać flaki zagotować.
Podawać kto z czym lubi my uwielbiamy z bułką.