Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Składniki
Flaki opłukać, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą i zagotować. Odcedzić, ponownie przełożyć do garnka i zalać wodą. Gotować do miękkości, odcedzić i odstawić.
Żebra wołowe włożyć do sporego garnka, zalać wodą, zagotować, zebrać szumy. Marchewkę, seler, pietruszkę i cebulę obrać, wrzucić do gotujących się żeber. Wsypać sól , pieprz, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Marchewkę, pietruszkę i seler wyciągnąć z garnka kiedy są miękkie,odłożyć.
Z ugotowanych żeber usunąć kości, mięso pokroić w paseczki. Odłożone wcześniej warzywa pokroić w kostkę.
Do rosołu włożyć flaki oraz pokrojone mięso i warzywa, dodać koncentrat pomidorowy i mieloną kolendrę. Gotować razem jeszcze kilka minut. Na koniec wrzucić majeranek i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.