Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1743
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2256
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 55
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 137
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1373
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1743
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2256
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 55
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 137
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1373
Składniki
Flaki opłukać, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą i zagotować. Odcedzić, ponownie przełożyć do garnka i zalać wodą. Gotować do miękkości, odcedzić i odstawić.
Żebra wołowe włożyć do sporego garnka, zalać wodą, zagotować, zebrać szumy. Marchewkę, seler, pietruszkę i cebulę obrać, wrzucić do gotujących się żeber. Wsypać sól , pieprz, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Marchewkę, pietruszkę i seler wyciągnąć z garnka kiedy są miękkie,odłożyć.
Z ugotowanych żeber usunąć kości, mięso pokroić w paseczki. Odłożone wcześniej warzywa pokroić w kostkę.
Do rosołu włożyć flaki oraz pokrojone mięso i warzywa, dodać koncentrat pomidorowy i mieloną kolendrę. Gotować razem jeszcze kilka minut. Na koniec wrzucić majeranek i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.