Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaki wołowe z dodatkiem wywaru i mięsa wieprzowego są treściwe i smaczne. W sam raz na chłodne jesienne dni.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
Flaki dokładnie wypłukać i kilkakrotnie obgotować zmieniając wodę. Mięso wieprzowe umyć, włożyć do zimnej wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, gałązkę lubczyku i gotować do miękkości. Miękkie mięso wyjąć z wywaru, pokroić w słupki.
Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną cebulę. Dodać startą na tarce jarzynowej marchew i pietruszkę, podsmażyć.
Do wywaru z mięsa wsypać flaki, gotować około pół godziny. Połączyć z warzywami, gotować do miękkości.
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę wymieszać z papryką,. Połączyć z zupą, dodać majeranek, gałkę muszkatołową, mięso, zagotować. Doprawić do smaku, wymieszać z posiekanym świeżym majerankiem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.