Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 255
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2179
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 1738
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 495
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 255
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2179
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 1738
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 495
Składniki
Flaki dokładnie oczyściłem ,zalałem zimną wodą ,zagotowałem i odcedziłem. Ponownie zalałem zimną wodą ,zagotowałem i odcedziłem. Następnie zalałem zimną wodą i gotowałem do miękkości ok. 3 godzin. Odcedziłem i ostudziłem. Cebulę i por pokroiłem w krążki ,marchew i seler w cienkie słupki. Podsmażyłem na oliwie ,dodałem flaki i zalałem bulionem drobiowym. Gotowałem na małym ogniu 1,5 godziny. Dodałem pomidory z puszki zmiksowane z zalewą oraz obrany i pokrojony świeży pomidor. Gotowałem dalej 15 min. Na patelni rozgrzałem masło ,zaparzyłem imbir ,majeranek i szałwię ,wlałem trochę bulionu. Dodałem do flaków ,przyprawiłem solą i pieprzem. Posypałem parmezanem i natką.