Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię mieszane bo ja wolę drobiowe a mąż wołowe . Można zrobić z samego kurczaka tylko doprawić jak typowe flaki.
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 143
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 74
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 33
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 10
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7819
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 143
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 74
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 33
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 10
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7819
Składniki
Gotowe flaki obgotować dwa razy, za każdym razem zmieniając wodę. Odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Pokroić w drobniejsze paski. W drugim garnku nastawić do gotowania wołowinę i kurczaka. Kurczaka trzeba szybciej wyjąć, bo gotuje się znacznie szybciej niż wołowina. Przelać rosół przez sito i wstawić do ponownego gotowania razem z warzywami startymi na grubych oczkach (można pokroić w drobną kostkę). Dodać do wywaru pokrojone mięso , flaczki i przyprawy. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Można zagęścić mąką, ale ja tego nie robię. Doprawić majerankiem, papryką , solą i pieprzem