Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodne dni, częściej niż zwykle mamy ochotę na dania jednogarnkowe, rozgrzewające. To zatem idealne pierwsze danie lub pełny obiad, aromatyczna, sycąca oraz pożywna zupa, na którą każdy się skusi. Taką zupę możemy przygotować na przeróżne uroczystości. Spróbuj i przekonaj się.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17907
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 109
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2271
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 277
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17907
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 109
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2271
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 277
Składniki
Grzyby myję, osuszam, kroję w paseczki podłużne, dodaję do wywaru, marchew obieram, myję i ścieram na tarce o dużych oczkach. Marchew łączę z grzybami, zalewa dwiema szklankami wody i gotuję około 30 minut.
Doprawiam imbirem, gałką muszkatołową, pieprzem, papryką ostrą, papryką słodką, zielem angielskim, listkami laurowymi, wlewam maggi i gotuję około 10 minut.
Po tym czasie rozpuszczam masło, mieszam z mąką i hartując dodaję do zupy, wsypuję majeranek i 5 minut gotuję.
Zupa gotowa.