Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna bardzo pożywna zupa, można podawać z bułkami
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Do 2,5 litra wody wrzucamy 2 kostki rosołowe wieprzowe ,ziele angielskie liść laurowy Mięso kroimy w kostkę podsmażamy na tłuszczu doprawiamy do smaku solą ,przyprawą delikat ( czerwoną,)wrzucamy do garnka gotujemy 30 minut Następnie podsmażamy kiełbasę pokrojoną w plasterki ,gdy mięso będzie już miękkie dodajemy kiełbasę .Ogórki kroimy w drobną kostkę dodajemy do zupy oraz drobno pokrojony czosnek i 1łyżkę majeranku Gotujemy 5 minut Zaciągamy mąką 2 łyżki w 1/2 szklanki wody ,dodajemy koncentrat pomidorowy doprawiamy do smaku solą ,pieprzem ,papryką ostrą cukrem