Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gazpacho to jeden z najpopularniejszych symboli kuchni Hiszpańskiej. Ten warzywny chłodnik pochodzący z Andaluzji to przepis chłopów i pasterzy, którzy korzystając z suchego chleba, mieszali go z pomidorami, czosnkiem, solą, olejem i octem. Z czasem zaczęli dodawać również paprykę i ogórki, których nie zabrakło w naszym przepisie. To klasyczny przepis na Gazpacho Andaluzyjskie z którego Hiszpanie bardzo słyną. W przepisie można zamienić pomidorki koktajlowe na normalne i pesto oraz grzanki nie są wymagane, stąd na te dwie rzeczy nie podawałem przepisu. To idealna zimna zupa na letnie, gorące dni, więc zapraszam do kuchni :)
miska, garnek, mikser ręczny
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 332
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 72
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 71
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 49
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2380
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 332
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 72
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 71
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 49
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2380
Składniki
Cały przepis przedstawiam na filmie poniżej. Zachęcam również do odwiedzania, komentowania i subskrybowania mojego kanału na youtube - Gotuj z klasą ;) Do miski wkładamy pokrojone w kostkę: 500 g pomidorków koktajlowych 60 g papryki czerwonej 150 g ogórka 1 kromka chleba 0,5 cebuli 1 ząbek czosnku W następnej kolejność dodajemy: 1 łyżeczkę octu winnego (czerwonego) 2 łyżki oliwy z oliwek 50 ml bulionu warzywnego 1 łyżeczkę soli 1 łyżeczkę cukru szczyptę pieprzu Wszystko dokładnie miksujemy a następnie przecedzamy przez sitko. Zupę chłodzimy w lodówce przez 2 godziny aby się przegryzła. Podajemy z grzankami z patelni i pesto z Bazylii. Smacznego;)