Do góry

Zupy Przepis na:

Gazpacho - hiszpański chłodnik

Gazpacho - hiszpański chłodnik

Autor:

Przepisów i artykułów: 534 Ocena: 7889

Dodano:

Odsłon: 1419

Łatwa i szybka w przygotowaniu zupa. Na upały jak znalazł. Polecam.

Składniki

  • 3 pomidory
  • 1 papryka (kolor obojętny)
  • 1 ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 4-5 łyżek oliwy
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • przyprawy: sól, pieprz, natka pietruszki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gazpacho - hiszpański chłodnik

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć. Pokroić na mniejsze cząstki. Razem z oliwą, octem jabłkowym i przyprawami zblendować. Ochłodzić w lodówce przed podaniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń