Do góry

Zupy Przepis na:

Gęsta pomidorowa

Gęsta pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 107 Ocena: 379

Dodano:

Odsłon: 330

Pysznym dodatkiem do zupy będą małe kuleczki mozzarelli. Zupę polecam z grzankami, ryżem i makaronem :)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gęsta pomidorowa

Przygotowanie

  1. Marchewki, pietruszkę oraz selera oczyszczamy. Drobno siekamy lub ścieramy na tarce. Przekładamy do garnka, zalewamy litrem wody, zagotowujemy.
    Pora drobno posiekać, dodać do gotujących się warzyw. Wkruszyć dwie kostki (mogą być warzywne lub mięsne). Zagotować zupę pod przykryciem przez ok. 15 minut.
    Po tym czasie dodać pomidory z puszki wraz z zalewą (pomidory krojone bez skórki. ) Gotujemy 15 minut.
    Zupę zdejmujemy z ognia, poczekamy aż ostygnie i blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń