Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół najlepszy jest gorący jak miłość . Połączenie tradycyjnego rosołu polskiego wraz z pikntością ismakiem meksykańskiego Tabasco oddaje ten czar . Rosół taki jest pożywny i rozgrzewający a jest też wspaniałą przygodą . Skład dania to : Woda - minimum kilka litrów , Kurczak (Idealny z wolnego wybiegu), sól, pieprz , por, sos Tabasco, Seler korzeniowy , marchew kilka sztuk, pietruszka kilka sztuka i pasternak kilka sztuk , ziele lubczyku, nać pietruszki , cebula duża , szponder wołowy, makaron jajeczny i odrobinka smalcu kaczego lub oleju roślinnego do zblanszowania Warzyw ... Warzywa blanszujemy lekko na odrobince oleju , potem zalewamy zimną wodą i wraz z mięsiwem gotujemy do miękkości , w międzyczasie dodajemy cebulkę podpieczoną na blacie kuchennym . Na koniec dodajemy soli i doprawiamy sosem Tabasco i podajemy z makaronem i warzywami z rosołu i natką pietruszki
Garnek
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 25
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 25
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Składniki
Obrane warzywa blanszujemy na odrobinie kaczego smalcu lub oleju roślinnego aż zaczną wydzielać zapach . Następnie zalewamy zimną wodą i wraz z kurczakiem i szpondrem gotujemy do miękkości , w międzyczasie dodając przypievczoną na blacie kuchennym cebulę , ziele lubczyka , pieprz i sól . Na koniec doprawiamy sosem Tabasco i podajemy z wczęniej ugotowanym makaronem jajecznym i natką pietruszki