Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki
Mięso, groch, pokrojoną w kostkę marchewkę, ziele angielskie, liście laurowe, kostki rosołowe i przyprawę do zup wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Wszystko razem doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na średnim ogniu do momentu aż groch będzie zaczynał mięknąć.
W tym czasie kroimy boczek w kostkę i wrzucamy na rozgrzany smalec, lekko rumienimy i dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Wszystko razem smażymy do momentu aż ziemniaki zaczną się robić złoto-brązowe. Wtedy dodajemy pokrojoną w kostkę cebule i dalej smażymy aż cebula się lekko zrumieni.
Z gotującego się grochu wyciągamy mięso i odstawiamy do ostygnięcia, zaś do grochu dodajemy podsmażony boczek z ziemniakami i cebulą tak aby pozostawić tłuszcz na patelni. Groch z ziemniakami dalej gotujemy tak długo aż wszystkie warzywa będą miękkie. Zasmażkę robimy pod koniec gotowania się zupy. Podgrzewamy pozostawiony tłuszcz na patelni i dodajemy do niego mąkę. Wszystko razem zasmażamy tak aby mąka straciła smak surowizny.
Zasmażkę dodajemy do zupy i wszystko razem zagotowujemy. Mięso obieramy, rozdrabniamy na mniejsze kawałki i dodajemy do zupy razem z ugotowanym makaronem, koperkiem i natką pietruszki oraz śmietaną.
Wszystko razem doprowadzamy do wrzenia i nakładamy na talerze. Smacznego !!!