Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 267
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 267
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 250
Składniki
Namoczony wcześniej groch gotujemy do miękkości razem z boczkiem. W międzyczasie w osobnym garnku nastawiamy pokrojone w kostkę ziemniaki i włoszczyznę .
Dodajemy przyprawy wg. uznania. Ja dodaję majeranek, szczyptę suszonego lubczyku,kostki i jeden mały liść laurowy. Ewentualnie szczypta pieprzu pod koniec gotowania.
Kiedy groszek jest miękki wyjmujemy z garnka boczek i kroimy w kostkę . Dodajemy groszek do gotującej się zupy w momencie,kiedy ziemniaki są miękkie. Kroimy w kostkę kiełbasę i dodajemy do zupy. Jeszcze chwilę gotujemy . Smacznego :)