Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4841
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20740
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2456
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4841
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20740
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2456
Składniki
Namoczony wcześniej groch gotujemy do miękkości razem z boczkiem. W międzyczasie w osobnym garnku nastawiamy pokrojone w kostkę ziemniaki i włoszczyznę .
Dodajemy przyprawy wg. uznania. Ja dodaję majeranek, szczyptę suszonego lubczyku,kostki i jeden mały liść laurowy. Ewentualnie szczypta pieprzu pod koniec gotowania.
Kiedy groszek jest miękki wyjmujemy z garnka boczek i kroimy w kostkę . Dodajemy groszek do gotującej się zupy w momencie,kiedy ziemniaki są miękkie. Kroimy w kostkę kiełbasę i dodajemy do zupy. Jeszcze chwilę gotujemy . Smacznego :)