Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 925
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13564
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 925
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13564
Składniki
Namoczony wcześniej groch gotujemy do miękkości razem z boczkiem. W międzyczasie w osobnym garnku nastawiamy pokrojone w kostkę ziemniaki i włoszczyznę .
Dodajemy przyprawy wg. uznania. Ja dodaję majeranek, szczyptę suszonego lubczyku,kostki i jeden mały liść laurowy. Ewentualnie szczypta pieprzu pod koniec gotowania.
Kiedy groszek jest miękki wyjmujemy z garnka boczek i kroimy w kostkę . Dodajemy groszek do gotującej się zupy w momencie,kiedy ziemniaki są miękkie. Kroimy w kostkę kiełbasę i dodajemy do zupy. Jeszcze chwilę gotujemy . Smacznego :)