Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grochówka w tej wersji też jest smaczna.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 916
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2792
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3352
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 916
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2792
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3352
Składniki
Groch opłukałem, zalałem wodą, odstawiłem na noc. Odcedziłem, przełożyłem do garnka. Dodałem wodę, natkę, boczek, cebulę, seler, marchewkę, listek laurowy, cząber i łyżeczkę soli. Zagotowałem, zmniejszyłem ogień i dalej gotowałem 2 godziny, aż groch zrobił się miękki. W razie potrzeby należy dolać trochę wody. Wyjąłem boczek, pokroiłem go w kostkę i ponownie dodałem do zupy. Doprawiłem solą i pieprzem.