Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wyśmienicie i jest to moja ulubiona na jesienne dni, pożywna, smaczna i rozgrzewająca. Przez dodanie jednej przyprawy, smak lepszy jak grochówki wojskowej.
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31183
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 376
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1458
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31183
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 376
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1458
Składniki
Zupę gotuję w szybkowarze ze względu na oszczędność prądu i czasu. Można również w normalnym garnku, tylko trwa dłużej. W jednym czy drugim garnku, wyjdzie wyśmienita.
Wszystkie warzywa są myte, obierane i krojone w kostkę lub talarki. Pory i czosnku nie kroję. Po tej czynności wkładamy wszystkie składniki i przyprawy do garnka i gotujemy aż do miękkości.
Na 15 minut przed końcem gotowania, kroimy w kostkę kiełbasę swojską i cebulę. Podsmażamy na patelni dodając smalcu na złoty kolor i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze 5 minut i zupa jest gotowa do spożycia.