Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wyśmienicie i jest to moja ulubiona na jesienne dni, pożywna, smaczna i rozgrzewająca. Przez dodanie jednej przyprawy, smak lepszy jak grochówki wojskowej.
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 16
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 44
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 60
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5093
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 122
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 16
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 44
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 60
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5093
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 122
Składniki
Zupę gotuję w szybkowarze ze względu na oszczędność prądu i czasu. Można również w normalnym garnku, tylko trwa dłużej. W jednym czy drugim garnku, wyjdzie wyśmienita.
Wszystkie warzywa są myte, obierane i krojone w kostkę lub talarki. Pory i czosnku nie kroję. Po tej czynności wkładamy wszystkie składniki i przyprawy do garnka i gotujemy aż do miękkości.
Na 15 minut przed końcem gotowania, kroimy w kostkę kiełbasę swojską i cebulę. Podsmażamy na patelni dodając smalcu na złoty kolor i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze 5 minut i zupa jest gotowa do spożycia.