Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa z makaronem łazankowym.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 958
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4578
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1220
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 542
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 958
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4578
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1220
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 542
Składniki
Groch płuczemy i zalewamy wodą, stawiamy na gazie. Następnie obieramy warzywa ( bez cebuli) i kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka z grochem. Dodajemy angielskie ziele, liść laurowy i majeranek.
Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Gdy boczek się stopi dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Smażymy do lekkiego zrumienienia cebuli.
Gdy groch się rozgotuje a warzywa będą miękkie dodajemy makaron i mieszamy aby się nie skleił. Gotujemy na małym ogniu 10 min. Następnie zupę łączymy z boczkiem i gotujemy 5 min.( gdy zupa będzie zbyt gęsta można dolać trochę wody).
Ugotowaną zupę solimy, dodajemy pieprz i maggi.Dekorujemy posiekaną natką pietruszki. Życzę smacznego!