Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa z makaronem łazankowym.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5790
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12447
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5232
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5790
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12447
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5232
Składniki
Groch płuczemy i zalewamy wodą, stawiamy na gazie. Następnie obieramy warzywa ( bez cebuli) i kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka z grochem. Dodajemy angielskie ziele, liść laurowy i majeranek.
Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Gdy boczek się stopi dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Smażymy do lekkiego zrumienienia cebuli.
Gdy groch się rozgotuje a warzywa będą miękkie dodajemy makaron i mieszamy aby się nie skleił. Gotujemy na małym ogniu 10 min. Następnie zupę łączymy z boczkiem i gotujemy 5 min.( gdy zupa będzie zbyt gęsta można dolać trochę wody).
Ugotowaną zupę solimy, dodajemy pieprz i maggi.Dekorujemy posiekaną natką pietruszki. Życzę smacznego!