Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa z makaronem łazankowym.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 168
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3886
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 305
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 677
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 168
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3886
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 305
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 677
Składniki
Groch płuczemy i zalewamy wodą, stawiamy na gazie. Następnie obieramy warzywa ( bez cebuli) i kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka z grochem. Dodajemy angielskie ziele, liść laurowy i majeranek.
Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Gdy boczek się stopi dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Smażymy do lekkiego zrumienienia cebuli.
Gdy groch się rozgotuje a warzywa będą miękkie dodajemy makaron i mieszamy aby się nie skleił. Gotujemy na małym ogniu 10 min. Następnie zupę łączymy z boczkiem i gotujemy 5 min.( gdy zupa będzie zbyt gęsta można dolać trochę wody).
Ugotowaną zupę solimy, dodajemy pieprz i maggi.Dekorujemy posiekaną natką pietruszki. Życzę smacznego!