Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa z makaronem łazankowym.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414686
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2381
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414686
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2381
Składniki
Groch płuczemy i zalewamy wodą, stawiamy na gazie. Następnie obieramy warzywa ( bez cebuli) i kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka z grochem. Dodajemy angielskie ziele, liść laurowy i majeranek.
Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Gdy boczek się stopi dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Smażymy do lekkiego zrumienienia cebuli.
Gdy groch się rozgotuje a warzywa będą miękkie dodajemy makaron i mieszamy aby się nie skleił. Gotujemy na małym ogniu 10 min. Następnie zupę łączymy z boczkiem i gotujemy 5 min.( gdy zupa będzie zbyt gęsta można dolać trochę wody).
Ugotowaną zupę solimy, dodajemy pieprz i maggi.Dekorujemy posiekaną natką pietruszki. Życzę smacznego!